Opis aktualizacji 26.20 w Fortnite. Wszystko, co trzeba wiedzieć

Fortnite

Reklama

Epic udostępniło oficjalny opis nowej aktualizacji, jaka zawitała do Fortnite.


W aktualizacji 26.20 Ahsoka Tano pojawia się na Wyspie Battle Royale w formie hologramu, by trenować was w sztukach Jedi. Przyjmijcie jej propozycję szkolenia, a następnie przejdźcie przez szczelinobramę, by wrócić na Wyspę, dzierżąc biały szkoleniowy miecz świetlny Jedi! Dzięki mieczowi świetlnemu możecie używać zdolności Mocy, których nauczyła was Ahsoka.

Ahsoka pojawia się jednak nie tylko w formie hologramu – strój Ahsoka Tano będzie możliwy do odblokowania w karnecie bojowym Sezonu 4 Rozdziału 4 już 26 września o godz. 15:00 czasu polskiego! Nieście nadzieję dla swojego oddziału nawet w najmroczniejszych czasach.

NOWY DZIEŃ, NOWY POCZĄTEK: ZDOBĄDŹCIE ZDOLNOŚCI MOCY

Reklama

Kiedy napotkacie na Wyspie hologram Ahsoki Tano, porozmawiajcie z nią i przyjmijcie jej ofertę szkolenia. Wkroczycie wtedy do szczelinobramy, a opuścicie ją bogatsi o szkoleniowy miecz świetlny Jedi i wiedzę na temat zdolności Mocy! Zdolności Mocy można używać tylko, jeśli przeszliście szkolenie Ahsoki i dzierżycie szkoleniowy miecz świetlny Jedi. Wiedza na temat tych zdolności utrzyma się do końca meczu.

Reklama

Ahsoka Tano w Fortnite – Szkoleniowy miecz świetlny Jedi

Szkoleniowy miecz świetlny Jedi: broń padawana Jedi, dzierżona przez tych, którzy wybrali jasną stronę Mocy.

ZDOLNOŚCI MOCY OD AHSOKI TANO

  • Użyjcie Mocy, by szybciej sprintować i wykonywać podwójne skoki.
  • Odpychajcie obiekty i graczy przy użyciu Mocy.

Hologramy Ahsoki Tano, szkoleniowy miecz świetlny Jedi i zdolności Mocy pozostaną w Battle Royale do czasu aktualizacji 26.30.

ODBLOKUJCIE W KARNECIE BOJOWYM STRÓJ AHSOKA TANO

Do wszystkich mieszkańców tego i wielu innych układów: od 26 września godz. 15:00 czasu polskiego możliwe będzie odblokowanie stroju Ahsoka Tano! Ukończcie zadania Ahsoki Tano w karnecie bojowym Sezonu 4 Rozdziału 4, by odblokować strój Ahsoka Tano i inne przedmioty:

EKRAN WCZYTYWANIA

Ekran wczytywania Fortnite: Przybycie Fulcrum

Autor grafiki: Brandon Kenney.

IKONA SZTANDARU, KILOF, GRAFFITI I EMOTKA

Zestaw przedmiotów Ahsoki Tano w Fortnite

PLECAK, MALOWANIE, EMOTKA I STRÓJ AHSOKA TANO!

Drugi zestaw przedmiotów Ahsoki Tano w Fortnite

Jeśli zakupiliście karnet bojowy Sezonu 4 Rozdziału 4, zadania Ahsoki Tano będą dostępne w zakładce „Zadania”. Będą one dostępne do końca sezonu! (Do ukończenia zadań Ahsoki Tano wymagany jest zakup karnetu bojowego Sezonu 4 Rozdziału 4).

POZOSTAŁE ZMIANY Z AKTUALIZACJI 26.20: ROZSZERZENIE RZECZYWISTOŚCI: WYBOROWE STRZAŁY W GŁOWĘ

Dla wszystkich snajperów mamy gratkę – aktualizacja 26.20 wprowadza Rozszerzenie Rzeczywistości Wyborowe Strzały w Głowę. Po aktywacji tego Rozszerzenia Rzeczywistości trafienia w głowę z karabinu wyborowego zadają więcej obrażeń.

Fortnite Marksman Headshots Reality Augment

Po trafieniu wroga lepiej się ruszcie – Rozszerzenia Rzeczywistości Lepszy Parkour i Szybujący Sprinter powracają w aktualizacji 26.20. Aktywujcie Rozszerzenie Rzeczywistości Lepszy Parkour, by przez chwilę regenerować energię po wspinaczce, lub Szybującego Sprintera, by skakać wyżej dzięki niższej grawitacji podczas sprintu.

POWRACA RANKINGOWE ZERO BUDOWANIA SOLO!

Powraca rankingowe Zero Budowania solo! Wysłuchaliśmy waszych opinii i z przyjemnością informujemy, że zapewnimy graczom możliwość sprawdzenia się w rankingowym trybie solo Zero Budowania. Jako że odpowiednie dobieranie graczy stanowi nasz najwyższy priorytet, by zapewnić wam możliwie najbardziej uczciwą rozgrywkę w rozsądnym czasie, niektóre regiony dobierania graczy będą dostępne jedynie w określonych porach dnia.

Oto kiedy tryb rankingowy Zero Budowania solo będzie dostępny:

Ameryka Płn. – wschód

  • wszystkie godziny w tygodniu

Ameryka Północna – środkowy

  • cały tydzień: 15:00 – 7:00 UTC (17:00 – 9:00 czasu polskiego)

Ameryka Płn. – zachód

  • cały tydzień: 15:00 – 8:00 UTC (17:00 – 10:00 czasu polskiego)

Europa

  • wszystkie godziny w tygodniu

Oceania

  • poniedziałek – piątek: 4:00 – 11:00 UTC (6:00 – 13:00 czasu polskiego)
  • sobota – niedziela: 1:00 – 12:00 UTC (3:00 – 14:00 czasu polskiego)

Brazylia

  • poniedziałek – piątek: 16:00 – 3:00 UTC (18:00 – 5:00 czasu polskiego)
  • sobota – niedziela: 15:00 – 4:00 UTC (17:00 – 6:00 czasu polskiego)

Azja

  • poniedziałek – piątek: 2:00 – 15:00 UTC (4:00 – 17:00 czasu polskiego)
  • sobota – niedziela: 2:00 – 16:00 UTC (4:00 – 18:00 czasu polskiego)

Bliski Wschód

  • wszystkie godziny w tygodniu

JEŚLI JESZCZE O TYM NIE WIECIE: POPRAWKA Z 20 WRZEŚNIA

W poprawce z 20 września wprowadziliśmy kilka zmian balansu rozgrywki:

  • Miotacz promieni Zyga i Cośka ładuje się i strzela szybciej.
  • Łuk Bum Bum TNTiny szybciej się ładuje i przeładowuje.
  • Sok Siorb pojawia się w mniejszej ilości, więc pijcie ostrożnie!
  • Karabin szturmowy „Dewastator” z tłumikiem ma zwiększone obrażenia i większą szybkostrzelność.
  • Karabin szturmowy Fundamenta MK-Siedem ma zmniejszone obrażenia i nieco obniżoną szybkostrzelność.
  • Granatnik na granaty samoprzylepne ma mniejszą szybkostrzelność i dłuższy czas przeładowania. Dodaliśmy czas odnowienia podczas zamieniania broni z jednej wyrzutni na inną.
  • Każdy pocisk z pistoletu maszynowego Żądło Gunnara zadaje mniejsze obrażenia, a sama broń ma mniejszy odrzut pionowy.
Reklama

Bądź na biężąco zaobserwuj oraz dołącz do naszej społeczności.

Czytaj więcej