To może być najlepsza pasta jajeczna, jaką w życiu jedliście
Lubicie pastę jajeczną? Możliwe, że teraz polubicie jeszcze bardziej z tym przepisem.
Do przepisu potrzebne są w sumie tylko 4 składniki:
- 5 jajek,
- 2 łyżeczki musztardy,
- 2 łyżki majonezu,
- sól i pieprz.
Nie ma tutaj nic trudnego, więc na pewno każdy na spokojnie da sobie radę. Do tego można jeszcze dodać na kanapkę jakieś inne składniki, jak kto lubi.
TT: https://www.tiktok.com/@izabelapyz/video/7436463832630873366
Takiej pasty na pewno starczy na kilka kanapek dla dwóch czy trzech osób. Wiadomo, każdy będzie robił tak, jak lubi najbardziej. Warto jednak czasem pokombinować w kuchni, bo faktycznie może być jeszcze lepiej.
W sumie niektórzy pytają, po co to oddzielanie jajek, skoro i tak potem się je znowu połączy. Cóż, w tym przypadku żółta rozgniatacie, a białko kroicie, więc w teorii to nie jest to samo.