To sekret, dlaczego frytki z McDonalds smakują inaczej, niżeli u wszystkich innych
Mało kto wie, dlaczego frytki z Maka smakują inaczej, niżeli we wszystkich innych restauracji. McDonald’s sam to wyjawił kilka ładnych lat temu.
Mieliście czasem wrażenie, że frytki z McDonald’s smakują jakoś inaczej? To nie było wrażenie. Frytki z tego konkretnego fast fooda są robione w bardzo określony sposób. Wiele osób obstawiało, że chodzi o dodawanie cukru, natomiast nie w tym rzecz.
Okazuje się, że McDonald’s wpadł na coś innego. Co ciekawe, oficjalnie przyznano się do tego w 2018 roku i choć komunikat o tym nadal jest dostępny na stronie Maka, to bardzo mało osób wie, na czym polega sekret.
Dlaczego frytki z McDonald’s smakują inaczej?
Różne restauracje mają swoje własne przepisy, co nie powinno nikogo dziwić. Sekretem, który będzie znało więcej osób jest… Dodawanie specjalnej mieszanki olejów zawierającej konkretny aromat.
Komunikat McDonald’s nie jest dostępny w polskiej wersji językowej, ale tłumacz sobie spokojnie z tym radzi. Przynajmniej na tyle, by było to zrozumiałe:
Czyli cały trick polega na dodanie olejów mających aromat wołowiny. Pytanie tylko, jak to się ma do osób, które nie jedzą mięsa – budzi to w mediach społecznościowych pewne wątpliwości, natomiast ponoć jest to stosowane w wybranych krajach. Trudno po tylu latach dotrzeć do informacji, czy nadal w Polsce jest to praktykowane.