McDonald’s zmienia swoje burgery w 2024 roku. Jak będą smakować?
Bardzo możliwe, że zmiany szybko dotrą też do Polski. Mowa tu przede wszystkim o sposobie przyrządzania burgerów.
Jakiś czas temu mogliśmy usłyszeć różne plotki czy pogłoski o tym, że McDonald’s chce „ulepszyć” swoje kanapki, sprawiając, że ich smak będzie o wiele lepszy. Do tej pory nie było wiadomo, co dokładnie miały oznaczać zmiany.
Wiele osób bało się, że ich ulubione burgery po eksperymentach ze strony Maka po prostu nie będą już tak dobre, jak dotychczas. Teraz sieć ujawniła, w jaki sposób chce poprawić jakość i smak swoich kanapek.
Jak McDonald’s chce ulepszyć burgery?
Jakiś czas temu w internecie pojawiło się dużo plotek na temat tego, że McDonald’s będzie zmieniał swoje burgery, co wywołało niemałe poruszenie. W Polsce raczej mniejsze, bo ludzie doskonale wiedzą, że takie zmiany mogą do nas przyjść o wiele później, o ile w ogóle. Okazuje się jednak, że mogą dotrzeć o wiele szybciej.
McDonald’s w końcu ogłosił, że chce poprawić smak swoich burgerów dla klientów. Co to ma oznaczać? Zmiany mają obejmować najbardziej podstawowe kanapki w menu, czyli:
- hamburgera,
- cheesburgera,
- double cheeburgera,
- burgera McDouble,
- Big Maca.
Według tego, co tłumaczy firma, restauracje od teraz mają grillować nie 8, a 6 hamburgerów na jednej grillownicy na raz. Przy mniejszej liczbie urządzenie ma bowiem wywierać mniejszy nacisk, a ta praktyka ma sprawić, że smak mięsa będzie głębszy.
Możemy to zrobić szybko i bezpiecznie, ale niekoniecznie będzie to smakować najlepiej. Dlatego chcemy uwzględnić jakość w naszej obecnej sytuacji.
Oczywiście McDonald’s ogłosił, że tych ulepszeń będzie więcej, ale na razie nic więcej nie wiadomo. Zmiany mają zachodzić już niedługo, więc może być tak, że do Polski również trafią nowe przepisy. Ciekawe tylko, czy rzeczywiście łatwo rozpoznamy tę zmianę w burgerach.