Tajny składnik dodawany do naleśników. Kompletnie zmienia smak
Część osób pewnie słyszała, że do naleśników można dodać pewien dość nietypowy składnik.
Każdy ma swój ulubiony przepis na naleśniki. Do tego dania można jednak dodać pewien składnik, który mocno je odmieni. W zależności od przepisu można się trochę pobawić z proporcjami, przykładowo odjąć mąkę etc.
Składnik ten sprawi, że serio ludzie będą się Was pytać, co Wy tam dodaliście, bo ma to taki nietypowy smak. Sekretem często jest nic innego jak budyń. Może być nawet i tani.
Budyń do naleśników
Z jakiegoś powodu mało osób o tym wie, a dzięki temu można naprawdę mocno zmienić smak naleśników, nadać im dość unikalne „nuty”. Niektórzy tam dodają olejków do ciast, ale to bardziej wtedy pachnie, niżeli smakuje.
Tę konsystencję po prostu trzeba wyczuć, żeby nie dodać za mało, albo za dużo budyniu. Jeżeli w Waszym przepisie macie sporo mąki, to może się z tego zrobić coś wręcz niejadalnie twardego, gumowego.
Dlatego trzeba mieć choć trochę wyczucia. Oczywiście można też sobie wszystko to testować. Raz, drugi nie wyjdzie, a za trzecim może to być Wasze popisowe danie. Szczególnie polecane dla chłopaków, którzy nie ogarniają gotowania. Naleśniki to bardzo prosta sprawa, można potem je robić masowo, z różną zawartością w środku.