Pewnie nawet nie wiedzieliście, że można to zrobić z puszką po otwarciu
To jest dość ciekawy patent, który przyda się raczej każdemu. A raczej mało kto wiedział, że w sumie można tak zrobić.
Takich patentów jest oczywiście cała masa. Jedne bardziej oczywiste, drugie mniej – choć ten raczej należy do tej pierwszej grupy. Tylko że mało kto rzeczywiście w ogóle o tym pomyślał.
Co robicie z taką kukurydzą po otwarciu jej z puszki? No właśnie. Większość osób zostawia otwarte wieczko do kolejnego razu. A można zrobić to inaczej.
Co z tym wieczkiem?
Okazuje się, że wieczko od puszki wcale nie musi stać otwarte, można je zamknąć. W jaki sposób? No właśnie, wystarczy wykorzystać otwarcie.
TT: https://www.tiktok.com/@lifehacktok2/video/7358059338499509537
Rozwiązanie niby dobre i ciekawe. Problem jest tylko jeden – jeśli już otworzycie konserwę i nie wykorzystacie całej zawartości, to nie powinniście trzymać jej dalej w tej samej puszce. Jedzenie powinno się wtedy przesypać np. do jakiegoś szklanego pojemnika i dopiero wtedy włożyć do lodówki.
Chodzi bowiem o to, że te puszki po otwarciu zaczynają wydzielać niebezpieczne dla człowieka substancje. Oczywiście jeśli macie zamiar wykorzystać tę konserwę ponownie np. na następny dzień, to nie powinno być problemu. W przeciwnym razie można to zaszkodzić zdrowiu.
Niby patent dobry, ale jednak niekoniecznie. Oczywiście wciąż można z niego skorzystać, ale należy pamiętać, żeby nie trzymać tego jedzenia w puszce zbyt długo.