Reklama

Jedyny sposób, w który podgrzewa się pizzę następnego dnia

Różne

Reklama

Prawdziwi koneserzy oczywiście jedzą kompletnie bez żadnego podgrzewania, ale nie w tym rzecz.


Każdy ma swój sposób na odgrzewanie pizzy następnego dnia. Jedni wkładają kawałek do mikrofalówki i obok stawiają wodę, inni po prostu jedzą sobie zimną pizzę. Czy da się zrobić tak, by pizza smakowała praktycznie tak samo, jak poprzedniego dnia?

Da się, ale to serio wymaga kilku minut zabawy. Nie trzeba jednak posiadać żadnych konkretnych umiejętności, oprócz włączenia indukcji, lub gazu. Jak ogarnąć kawałek pizzy?

Reklama

Na patelni

Reklama

Podgrzewacie patelnię, kładziecie na niej kawałek pizzy. Gdy ten zrobi się w miarę ciepły, to obok kawałka pizzy nalewacie wodę. Niezbyt dużo, by woda nie dotknęła pizzy. Następnie całość przykrywacie i czekacie chwilę.

VideoVideo

Można się śmiać, ale spód robi się twardy, a góra mięciutka. Smakuje praktycznie tak samo, jak poprzedniego dnia. Możecie na luzie spróbować, ale i tak wiadomo, że większość skorzysta z tricku z mikrofalówką i szklanką wody.

Reklama

Bądź na biężąco zaobserwuj oraz dołącz do naszej społeczności.

Nie przegap najważniejszych wiadomości i śledź nas na X.

Czytaj więcej